МОЕТО НОВО ТЯЛО

Здравейте!

Този курс – по-скоро програма – е базирана на повече от 20-годишния ми опит като танцьор, спортист и инструктор по йога, Пилатес и фитнес. Но не, това не е програма за фитнес, нито по йога ии нещо друго…

Методиката, която използвам е уникален микс от упражнения – някои от Пилатес, някои от соматиката, някои от балета. Освен това, курсът включва и упражнения за развиване на навици. Благдарение на балансирания комплекс упражнения, моите ученици постигат страхотен резултат в 98% от случаите.

Ключът към успеха е да се знае откъде да се започне и аз знам именно това.

ПОЗНАТО ЛИ ВИ Е ТОВА?

 • мъчат Ви блокажи и спазми в гърба, врата, кръста;
 • чувствате се сковани, като че ли тялото Ви е дървено;
 • не успявате да поддържате добра стойка, а походката Ви е тежка;
 • фигурата Ви с възрастта губи очертания, все едно е топя се сладолед;
 • разбирате, че трябва да правите нещо, но не сте намерили подходящите упражнения ии не знаете откъде да тръгнете.

А МОЖЕ ДА Е МНОГО ПО-РАЗЛИЧНО!

 • Вече не се изгърбвате и тялото Ви държи стойката си автоматично;
 • Нямате главоболие, блокажи, спазми и болки в гърба или врата;
 • Възстановени са добрият сън и дишането;
 • Дупето се е стегнало, коремчето се е прибрало или съвсем го няма;
 • Вратът се е издължил, увисналата брадичка вече не е увиснала;
 • Движенията Ви са по-леки и пластични;
 • Походката Ви е по-лека и красива;
 • Като цяло качесвтото Ви на живот се е подобрило и получавате много повече комплименти от преди!

ИСКАТЕ ЛИ ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ТАКА?

Наистина можете да постигнете такива резултати без изнурителни тренировки и тежки натоварвания!

Знам как да стане това с 10-15 мин на ден занимания, които са забавни и няма да Ви скапват, но ще Ви дадат значителен резултат само след няколко седмици!

ЕТО НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ЕФЕКТИВНОСТТА НА АВТОРСКАТА МИ МЕТОДИКА:

ПИЛАТЕС – това не е скучният Пилатес, който познавате, а пригодени за нашата цел упражнения, които ни помагат да открием, включим и укрепим мускулите на корпуса, гърба и тазовото дъно. В повечето случаи това са упражнения на земя, които построяват гръбначния стълб в правилно физиологично положение, при което натоварването се разпределя равномерно по гръбнака, а след това тазобедрените стави и стъпалата.

Основата на цялата методика е построяването на физиологически правилно положение на таза, с който е свързан и гръбначният стълб.

Тези упражнения укрепват най-вече корсетните мускули и мускулите на тазовото дъно, за да не се допускат травмиращи деформации и да се коригират вече съществуващите такива.

ПАРТЕРНА ГИМНАСТИКА – това са упражнения, взети от балета, но изпълнявани на земя за огъвкавяване на ставите и да, отново за укрепване на цялото тяло. Такива упражнения позволяват да се разработват проблемни зони без излишното натоварване на стоенето прав.

БАЛЕТ – балетът позволява да се науим да държим гърба си вертикален, докато движим крайниците естествено. Балетната постановка снема от натоварването върху прешлените, изтегля целия гръбнак и минимализира вероятността от болка.

В балета гръбнакът постоянно се итегля в две посоки – от лопатките нагоре и от таза надолу, което “отваря” кръста. В комбинация с работата на корсетните мускули, тялото става изключително силно, но остава отворено и гъвкаво.

Упражненията от балета са пригодени за всякакви хора – без опит в балета, без дори природни данни за балет. Нищо сложно – но при все това силно ефективно!

АВТОРСКИ УПРАЖНЕНИЯ – това са упражнения, които да адресират проблемни зони. Някои от тези упражнения са на земя, някои – на крака, защото уж държим стойката си, когато сме седнали,а като се изправим веднага я губим! Упражненията са комплексни – повечето работят за цялото тяло, за да се научим да държим оснаката си и докато се движим.

ВИТАМИНКИ – е, витаминките са…като витамините. Нещо дребно, но много важно! Това са задания за ежедневието, които да Ви помагат да си създавате нови навици. Много често витаминките оже да са някакви нови комбинации с познати движения, които да Ви предизвикат по нов начин. Това си е истински витамин не само за тялото, но и мозъка. Тези “Витаминки” помагат да постигнете целта си по-бързо.

МОЯТА МИСИЯ

Моята мисия като инструктор, треньор и педагог е тази програма да е достъпна на всеки без значение от пол, възраст, местонахождение или предишен опит. Тя работи и се иска само желание да се възстанови физиологично правилна и красива осанка.

Искам всички да разберат, че красивата осанка е постижима, независимо от възрастта, начина на живот, формата на тялото или спортният опит.

Уверена съм, че всеки може да е здрав, красив и грациозен. Тези неща не зависят от природните данни, таланта или килограмите.

ТАЗИ ПРОГРАМА Е СЪЗДАДЕНА СЛЕД ГОДИНИ НАБЛЮДЕНИЯ НАД ХОРА, КОИТО “НЯМАТ ВРЕМЕ” ДА СЕ ЗАНИМАВАТ, НЕ ОБИЧАТ ДА СЕ НАТОВАРВАТ ИЛИ ПРОСТО ЕДНИ И СЪЩИТЕ ЗАНИМАНИЯ БЪРЗО ИМ ОМРЪЗВАТ.

ТАЗИ ПРОГРАМА ЩЕ ВИ ОТНЕМА ПО 5-10 МИН НА ДЕН, НЯМА ДА ВИ УМОРЯВА И ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО РАЗНООБРАЗНА, ЗА ДА НЕ ВИ ОМРЪЗВА.

МОЖЕТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРОМЕНЯТЕ ТЯЛОТО И ЖИВОТА СИ ОЩЕ СЕГА!

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА?

Тази уникална програма е разделена на модули, като всеки модул адресира конкретна обаст от тялото, в която обичайно имаме проблеми. Разбира се, бихте могли да си изберете само един от модулите, който си мислите, че Ви е необходим, но имайте предвид, че те са свързани един с друг и логично надграждат. Например, започваме с гръбначния стълб и способността си да го държим вертикално, защото всичко останало ще е по-малко ефективно, ако не променим навика си да се прегръбваме. Но когато започнем да “обработваме” стъпалата, не означава, че спираме да работим и за гърба. Когато стигнете до тазобедрените стави, продължавате да работите и за гърба, и за стъпалата. Това е магията на методиката и балетните упражнения.

Всеки от модулите, които са си мини-курсове отнема един месец, като упражненията, включени в курса са разпределни по едно (понякога две-три) на ден. Това отнема 5-10 мин на ден, а за мини-практиките в края на всяка седмица ще жертвате не повече от 15-20 мин.

Към всеки модул ще откриете насоки как да се занимавате за максимален ефект и всеки модул включва и упражнения на земята, и партерна гимнастика, и балетен екзерсис (упражнения). Балетните упражнения са под съпровод на музика, защото темпото на изпълнение има значение, но ако по някаква причина не харесвате балетна музика, след като ги разучите, може да си пускате каквато музика Ви харесва и да ги изпълнявате с радост.

КАКВИ МОДУЛИ ВКЛЮЧВА КУРСЪТ?

Първият от модулите адресира гръбначния стълб и таза, като ни учи да ги подреждаме вертикално и да имаме силата да стоим така, докато се движим.

Виж повече

Вторият модул се занимава със стъпалата, защото те са нашата опора. Негъвкавите,, неспособни да ни носят стъпала са пандемия днес, а без тях другото няма смисъл…

Виж повече

Тазобедрените стави са едни от най-важните в тялото, защото от тяхната гъвкавост зависят толова много неща, които правим в ежедневието, а и спорта или йога. Негъвкавите тазобедрени стави постоянно ще компрометират постигнатото за гръбначния стълб и таза.

Виж повече

В този модул ще работим не само за гъвкавост на раменете, а и за красотата на деколтето и движенията на ръцете, които вършат толйова неща постоянно…Пластиката и грациозността на тялото се виждат най-вече именно в деиженията на ръцете.

Виж повече

Този модул ще предизвика всичко, което сте научили и постигнали до момента, но уверявам Ви дотогава вече ще се чувствате съвсем различно и само ще се наслаждавате на новопридобитите лекота и грация.

Виж повече