Обучение на учители

Нашето разбиране и мисия се опира на традицията. Повече от 15 години посвещаваме работата си на изучаването на Ащанга йога като философия, техники, методика и приложението на всичко това на практика. Практикуващите и учителите, които идват да се обучават при нас избират нашите курсове, защото усещат, че в знанията им има огромна дупка. Обичайното обучение често не върши работа, защото съвременните научни знания са откъснати от философията и практиката на йога.

Ние стоим встрани от глобалното опошляване на йога, което ограбва всеки, потърсил йога като средство за здраве, баланс и/или щастие. Стремим се към чисти знания и отношения, а не към  повърхностна привидност, защото вярваме, че целта на йога е да сме честни първо със себе си, защото иначе ще заблуждаваме всички.

Именно затова ние почитаме традициите и традиционните методи, но оставаме отворени и гъвкави за всичко, което би ни помогнало да помагаме и ние повече, по-добре, по-ефективно.

Преподаваме с много разбиране, страст и смиреност. Стремим се да Ви помогнем да изградите тези неща и у Вас.

Пожелаваме Ви ги от все сърце!

Yoga Alliance International Registered

5-star Rated Yoga School in Bulgaria

Какво включва курсът?

Курсът включва 5 модула на обучение по сфери на компетенции. Всички модули с изключение на Учебната практика са предоставени под формата на онлайн курсове, които могат да бъдат взети самостоятелно. Те включват онлайн уроци с предварително записани видеа, тестове и учебни задания. Учебната практика се провежда на място в шалата на Ащанга Йога България по предварителен график.

За всеки модул се издава сертификат за определения брой часове в дадената сфера на компетенции.

За да бъде издаден сертификат за "Учител по Ащанга йога 300 ч" е необходимо да са взети всички 5 модула.

Функционална анатомия (80 ч)

Виж повече

Фундаментални техники (40 ч)

Виж повече

История и философия (40 ч)

Виж повече

Асана технология и методика (60 ч)

Виж повече

Учебна практика (80 ч)

Учебната практика се провежда на място в шалата на Ащанга Йога България. Практиката включва 4 седмици (пон-съб) пълни учебни дни.

Практиката се фокусира върху уменията за преподаване, като са включени асана-анализ работилници, както лична и преподавателска практика. Изграждат се умения за наблюдение, кюинг (даване на инструкции), водене на Майсор практики (аджъстмент/асистиране), водени практики (с броене на виняса на санскрит).

Тъй като преподаването на физически техники изисква познаването на тези техники, преди Учебната практика е желателно да сте взели като минимум "Функционална анатомия на йога" и "Фундаментални техники в йога".

По съгласие на цялата група обучаващи се, организацията на практическите часове може да бъде променена. Присъствието във всички часове е задължително.

Виж повече

 

Често задавани въпроси