ШАЛА ЕТИКЕТ

Добре дошли в Ashtanga Yoga Bulgaria, нашата ШАЛА.

 

"Шала" означава  място, в което се преподава и практикува традиционна йога, т.е. шала е и училище, и дом за учителя. Нашата шала също е домашна и много уютна. Надяваме се и Вие да се чувствате като у дома си при нас. Тук винаги ще намерите безплатен чай и здравословни закуски за след практика, както и уютен ъгъл, с който да си починете, докато разлиствате някоя книга.

 

Молим Ви, уважавайте това място, както и взаимоотношенията си с учителите, вслушвайки се в техните препоръки.

Ако сте съвсем нови и сте за пръв път в нашата шала, учителят ще Ви каже какво да правите. Ако вече практикувате Ащанга, но идвате при нас за първи път, молим Ви да изпълнявате Началната серия в първия си ден, за да можем да добием представа за Вас и Вашата практика.

Уважавайте традицията на Ащанга йога и следвайте традиционния метод. Ние преподаваме така, както сме научили метода от нашите собствени учители, всички от които преки ученици на Паттабхи Джойс. За нас това е много ценно и се стремим да предаваме и на Вас метода в най-чистия му и автентичен вид, който е възможен. Молим Ви, не добавяйте свои си неща към практиката, не прескачайте асани от поредицата на серията, която практикувате, а ако имате някакви съображения за това, посъветвайте се с присъстващия учител. 

Ако не познавате поредицата асани, учителят ще Ви я покаже до там, докъдето прецени, че е подходящо за Вас. Ако желаете да практикувате в Майсор стил, но да изпълнявате друга, различна от Ащанга практика, говорете с учителя си за това.

По време на практиката си, останете на постелката си и се въздържайте да помагате на други практикуващи.

Изпълнявайте само асаните, които учителят Ви е позволил. Не включвайте нова асана без учителят да Ви е казал да го направите.

Събувайте обувките си пред Шалата. Мястото ни е малко и се опитваме да го задържим чисто и свободно от излишни предмети. Нямаме отделни съблекални, но сме отделили част от залата, където може да се скриете и да се преоблечете,, да поседнете и да си починете на чаша чай.  Има шкафчета, където може да оставите дрехите си. 

Изключете телефоните си! Въздържайте се от бъбрене с комшиите по постелка. Мястото ни е малко и лесно се създава интимна обстановка, но все пак стремете се към повече вглъбеност и тишина. Особено след като приключите практиката си. Оправете се без да разсейвате другите около Вас, които още практикуват.

Съобразявайте се с възможностите си. Приемете, че тялото Ви и умът Ви ще се чувстват различно всеки ден. Слушайте какво Ви казва тялото и практикувайте със собствено темпо, следвайки дишането си.

Въздържайте се от храна поне 2 часа преди практика и около 30 мин след това. По време на практика не е позволено да се пие вода, но след практика пийте много. Обикновено имаме прясно приготвен чай и вода, от които можете да се възползвате.

Ако се чувствате някакви необичайни емоции след практика (тъга, радост, раздразнение), останете с чувствата си. Те са нормални, но ако Ви е трудно да ги приемете, говорете с учителя си за това.

Не подценявайте ефекта на Ащанга йога! Методът влияе много силно и дълбоко и е много ефективна само-терапия за личностно израстване - физически, психически, емоционално, всякак. Огромна грешка е да подхождате към практика като към упражнения или тренировка, търсейки единствено физическия ефект. Търсете баланс между активност и оставяне, предизвикателство и мекота. Това е ключът към напредъка.

Практики няма в дните на пълнолуние и новолуние. Шалата е затворена. Почивайте си и Вие!

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg