УЖ-ГРЪЦКА ВЕГАН САЛАТА С ЕЧЕМИК


Обичам летните салатки, обичам ечемик, обичам салатките, обичам ечемик...Не мога да реша кое повече обичам, а и трябва ли? Все едно да сравняваш кого обичаш повече - мама или татко...Особено пък, когато явно се съчетават добре заедно...


Да, никога не съм експериментирала да смеся двете неща. Виж боб съм слагала на зелена салата, но пък ечемик? Сигурно защото обичам сварения ечемик както си е - и да ви е странно, не ми пука твърде. Просто си ме кефи вкуса, а и консистенцията. Но пък в това е и проблемът, като го подхвана, лесно изяждам количество като за трима. Той си е лек и докато се усетя колко съм изяла...Добре де, понякога е малко повечко, отколкото би ми се искало.


С гръцката салата си имам лек проблем. Не дружа с пресните краставици, затова ги няма тук. Но по принцип може да сложите и краставици и каквото друго си харесвате в прясната, простичка зелена салатка. Друг проблем с нея е, че изобщо не ме нахранва, ако ям само салата. За да се позаситя със зелена салата, бая сирене отива...А аз напоследък гледам да го ограничавам...Иначе и него си го обожавам, ама нейсе...през ден съм на вегански варианти на обичайните неща.


И така. С този експеримент май намерих златната среда хем леко, хем салата, хем нахранва без да прехранва. Ако никога не сте опитвали ечемик, пробвайте го. Той е много лек, с фин и деликатен вкус, който се връзва с всичко практически, добър диуретик е и не е толкова нишестян като ориза. Трудно се намира по обичайните магазини (т.е. изобщо не се намира), но в руската "Берьозка" ечемик да искаш, че и не е скъп. Сварява се по-бързо от ориза и не се разкашква.ПРОДУКТИ:


около 1/2 чаша ечемик

зелена салата

1/2 домат

краставица (ако искате)

1 чушка (зелена или червена)

пресен лук

маслини

около 100 гр тофу с подправки

магданоз

зехтин


Сварете ечемика, а междувременно си направете салатата от всичко останало. Нарочно не съм дала количества, защото всеки си обича по различен начин салатката. Аз лично, като за сам човек, си имам една купа за салата, която ми е нормалното количество за зелена салата и меря по нея. Сложих марулка до половината, половин домат, че беше огромен, половин червена чушка, че и тя бе гигант, 5-6 маслини, 4-5 пера от зелен лук (от моя си! Йе!), около шепа магданоз (пак от моя си, ох-ох). Тофу с подправки имах готово, но ако искате сложете си нормално сирене или си мариновайте обикновено тофу в смес от зехтин, лимонов сок, сол, черен пипер, чесън и риган. Когато ечеикът се свари, отцедете го и смело го добавете към салатата (по-малко или повече пак ще зависи колко хранително искате да бъде и колко обичате ечемик. Аз сложих на око).


Всъщност, добавете и каквото още обичате в зелената салата. Да ви е сладко!

19 преглеждания

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg