ПРЕДНОВОГОДИШНОЗнаете ли по какво разбирам, че идва Нова година? Защото всеки, който ме срещне ме поздравява с “да е по-успешна следващата”. По-успешна ли? Ааааа, не, благодаря!

В смисъл, нали си работим яко за успеха? Повече успех би трябвало да значи повече яко бачкане, а на мен и така си ми е до гушата непосилно..Та, за повече от това или онова—благодаря! Господ да си ги раздава на ония, които имат нужда! На мен ми е достатъчно!

Но не за това ми е приказката. Наскоро прочетох някъде или някой подметна, че новогодишните резолюции от рода на “тази година ще тръгна на йога” или “тази година ще направя отскачане назад и летяща виняса” са за онези, които се страхували да рискуват и да излязат на светлината. Хареса ми. Нещо в мен откликна на това и ме накара да се замисля…

Та вместо резолюции, ако някой иска някаква равносметка, то нека му предложа нещо по-така:

Сигурно не във всичко ви е вървяло по вода и няма как иначе...Но неуспехите ви—интересно—не ви правят по-малко от онова, което сте, а дори добавят към стойността ви, защото всичко е опит, от който само можем да пораснем...няма как иначе. Връщане назад няма.

Вие сте си вече прекрасни и никой не може да ви отнеме чудото, което имате в ръцете си, душите, сърцата си. Една година по-стари? Ама нали е година на преживелици, над които само след няколко часа ще се смеем с приятели над чаша Дионисиев елексир! Това е още опит, а какво е животът ни, освен трупане на опит за следващия?

Каквото и да е станало тази година—то ще ви отведе там, където трябва да сте. А останалото—е в главите ни и...е, знаете, не ни трябва този боклук, нали? Така че, преди да се отдадете на веселбата, отделете минутка да изпразните чашите, за да ги напълните отново. Останете неподвижни дори и за момент...и ще усетите какво чудо сте!

Аз лично ще пия за това чудо! За чудото, че благодарение на вас, моето чудо също става по-голямо...по-чудесно! А ако не ви се отдава да изтриете нещата, които ви мъчат или тежат….ами направете една виняса...дишайте междувременно и всичко ще си дойде на масата...ооопс! Местата….

Наздраве, банда!

#ащангайога #вдъхновение

2 преглеждания

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg