ПОЗДРАВИ ОТ ЕКА-ДАШАЕ, няма такова животно....

1. Ако обичаш някого покажи му го. Моята Ека-Даша не пита каква друга работа имам: тя идва и ме обсипва с целувки, а ако случайно не й обърна внимание, ми се качва на главата—буквално. Както се казва—всичко в името на любовта! Тя дава всичко от себе си и през ум не й минава, че може да я отблъсна или да не я обичам със същата всеотдайност. С други думи—отдайте се изцяло и не мислете какво ще стане после. И това ако не е себеотдаване и непривързаност, здраве му кажи!

2. Често се протягайте и разтягайте всяко влакънце от крайниците си. Мдааа, точно така, абсолютно мързеливо, за лукс. Всъщност, котките го правят много начесто съвсем инстинктивно, защото това поддържа мускулатурата им във форма. Хайде, ставайте от дивана, екам-вдишайте и се протегнете до върха на ноктите си. Във всички посоки!

3. Заемете повече място. Да-да, именно. Не намеквам за килцата, трупнати по време на празниците, а онова, което котката ми прави, когато и се прище: пльосва се като голямо петно от мастило върху клавиатурата на компютъра (докато работя), на постелката (докато литвам за виняса), на пода в кухнята (стига да реша, че е за миене…) Изобщо, не пита къде, и не пита кога….размазва се, мацата, че и мърка дори. Направете същото: излезте от себе си, протегнете ръка, заемете повече място! Вън от кутията!

4. Заемете по-малко място. Като реши да се усамотява, пухестото кравайче не мож-го откри! Сред дрехите в гардероба, под шкафове, в легени, чанти и торбички...Където никога не бихте помислили да се сврете—там търсете котката. Е, за такова перфектно кълбо ще са ви необходими повече практики на Урдва данурасана и изобщо Ащанга йога, но си заслужава. Всъщност, става въпрос за фокус и напълно изключване от ставащото наоколо. Вглеждайте се в себе си, усамотявайте се, обърнете вниманието си навътре. И може да помъркате от удоволствие. Пълен покой—здрава психика!

5. Вярвайте в себе си. Правете онова, което обичате и не мислете какво ще стане после (кой какво ще каже или помисли)...Да, това понякога боли. Дори и котката с изумителното си чувство за баланс и ориентация не винаги улучва онова, за което е скочила. Но хилядите падания като че ли изобщо не са накърнили нейната вяра в себе си и увереността й, че може да лети. Литнете и вие, а дори да паднете, станете, поотупайте праха от сетрето си и опитайте пак.

6. Хигиена...Кой друг се мие по-често от котката? Вижте, на нея едва ли й пука къде се намира, или кой я гледа, или какво ще кажат хората—вирва краката и ближе ли ближе...Е, нямам предвид да вирите крака на обществено място, но пък чистотата си заслужава. По време на йога и винаги. А ако сте си помислили нещо мръсно, докато сте чели това, спомнете си, че чистотата не е само на повърхността...непринудеността е качество само на чистите отвътре.

7. И мъркайте. Постоянно. Това е най-прекият път към сърцето на онези около вас и към изпълнение на всичките ви желания. Мъркайте, гушкайте се, давайте себе си!

ВАША ЕКА ДАША...Т.Е. ЕДИНСТВЕНА....

ТОВА Е! 😽

#вдъхновение #практика #йога #животни

1 преглед

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg