НАЙ-ГОТИНИТЕ СУРОВИ БРАУНИТАБраунита...ммммм. Не обичам сладките неща, но ако изобщонещо може да ме изкуши, това са браунита. Особено, когато са толкова лесно за правене.

тези браунита съм ги правила хиляди пъти - защото са лесни, а и винаги вкусни. Нищо, че всеки път изглеждат различно. Със стария ми блендер ставаха по-хомогенни. После белндерът ми се счупи и съм кълцала всичко на ръка. Сега новият ми блендер уж блендира, но никога не става хомогенно и това се вижда на снимката. Но вие си избирате - може да ги оставите ей-така, по-грубо смлени нещата, или да ги смелите до еднородна смес. Можете да ги намажете отгоре с шоколад, може и да ги оставите без...

И така. без яйца, без мляко, без глутен, вегански (не че съм веганка). Може да стоят до седмица в хладилник, ама едва ли ще останат толкова дълго. Проблемът с тях е, че са толкова вкусни и здравословни, че ако ги има, бързо изчезват.

НАЙ-ГОТИНИТЕ СУРОВИ БРАУНИТА

2 1/2 чаши фурми без костилки

1 1/2 чаша орехи

6 с.л. какао

1 1/2 ванилия

2 с.л. вода

1/4 ч.л. сол

1/4 чаша сироп от агаве / кафява захар / мед

2 с.л. кокосово масло (или гхи)

още 1/4 чаша какао

още 1/2 ванилия

Смесете фурмите, орехите, 6 с.л. какао, ванилията, водата и солта в блендер. Блендирайте, докато стане хомогенно (колкото може). Не добавяйте повече вода, овен ако не е съвсем сухо. Изсипете в малка тавичка и притиснете добре, за да изравните отвсякъде.

Отделно смесете 1/4 чаша какао с кокосовото масло, подсладителя и още ванилия и намажете отгоре. оставете в хладилника да се стегне. Нарежете във формички по избор.

#десерти #браунита

26 преглеждания

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg