ДЕЙВИД ГАРИГЕС УИКЕНД СЕМИНАРБЪЛГАРСКА АЩАНГА ЙОГА АКАДЕМИЯ

АЩАНГА ЙОГА СОФИЯ

представят

ДЕЙВИД ГАРИГЕС В БЪЛГАРИЯ!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА И УНИКАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ

Този работен уикенд-семинар е подходящ за всеки, който се интересува от Ащанга йога или йога въобще и има мотивацията да учи и да се развива.

Дейвид има рядък дар да обяснява трудните неща в йога и да хвърля светлина върху онези аспекти от йога, които са неразбрани или като цяло пренебрегнати.

В този тридневен семинар-работилница, Дейвид ще проведе работни срещи, в които ще бъдат разглеждани специфични аспекти на Ащанга йога практиката, за да откриете нови възможности и начини, по които Ащанга йога практиката може да бъде не само по-безопасна, а и по-интелигентна, мъдра, вдъхновяваща и даваща резултати.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

Дейвид Гаригес е директор на Ащанга йога –Филаделфия, майстор в Ащанга йога, оторизиран от самия Шри Паттабхи Джойс. Дейвид среща Гуруджи за първи път през 1993 г и през следващите 16 години пътува до Майсор, Индия за да учи от известния гуру. През 1996 г получава и официална оторизация да преподава.

Като посланик на Ащанга йога по света, Дейвид се основава на принципа, че всеки човек може да практикува. Същата идея е била поддържана и от Паттабхи Джойс. Да разпространява учението на Шри Паттабхи Джойс и мъдростта на Ащанга йога традицията е мисията на Дейвид. Той е един от най-популярните и уважавани Ащанга йога учители на нашето съвремие, известен с неговите клинично прецизни “Асана кухня” анализи на физическите техники и проникновените му вдъхновения и познания в “Йога сутрите” и философските загадки на йога.

За Българска Ащанга Йога Академия е изключителна чест учител от такава класа да е наш гост. А да се докоснем до мъдростта, и проникновенията на Дейвид е благодат, която ще помогне на всички практикуващи да се развиват на всички нива, а на Ащанга системата—да остава жива, дишаща и пулсираща—такава, каквато я преподаваше и самият Паттабхи Джойс.

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА

ПЕТЪК 22.06.18

08.00 -10.00 Частна Майсор практика (заплаща се отделно)

17.30 -19.30 Ащанга Основи I: Петте ключови елементи на Сурия Намаскар - “петте съюзници”

СЪБОТА 23.06.18

10.00 -12.30 Начална серия Ащанга йога (Primary Series)—подробна водена практика, в която първата половина е посветена на фундаменталните асани, а втората — на асаните в седеж и динамичните преходи -виняса (jump back / jump through)

16.00 -17.30 Прецизност, пречистване и пранаяма—семинар, включващ подробна практика Пранаяма и банда, напяване на мантра и дискусия.

НЕДЕЛЯ 24.06.18

9.30 -11.30 Ащанга Майсор практика

11.30— 13.00 Асана кухня (въпроси и отговори за конкретни асани)


ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ:

Ащанга Основи I: Основните елементи на Сурия Намаскар - “петте съюзници”.

В този семинар ще се вгледаме в основните техники, които образуват вътрешната Ащанга йога практика, като внимателно ще ги приложим към деветте Сурия Намаскар позиции. Основната техника включва следните елементи: пранаяма (съзнателно дишане), виняса (движение в синхрон с дишането), бандха (енергийни клапи), дрищи (фокус на погледа) и дхяна (медитация). Сурия Намаскар позициите са перфектната основа за опознаване на основните елементи на всяка друга асана и изграждането на една зряла и устойчива практика по йога. Ще изследваме и как се съчетават тези елементи отвътре и как творческата работа на постелката може да ви помогне да събудите цялата вътрешна област на съзнанието (ksetra). Докосването на тази вътрешна сфера на екстремна интуитивна мъдрост изпълва тялото и помага за по-удовлетворяващото изследване и приложение на третата и четвърта степен на класическата Ащанга йога, както и за постигането на съвършенство във всичките осем етапа от йога.

Ащанга ОСНОВИ II: Основни техники в първата серия Ащанга йога (водена асана-практика)

Тази практика ще анализира как динамиката и стабилността осигуряват перфектната комбинация от инструменти за създаване на вътрешен опит в Ащанга йога практиката. Помислете си колко е важно да се използват стъпалата, краката и бедрата, за да се създаде сила, стабилност и концентрация. Ще разберете защо Самастити е една от най-важните асани и как тя е здравата основа за всички други. Ще научите как да активирате и използвате по-ефективно Мула и Уддияна банда, как заземяването в долната част на тялото може да се събуди с дишане, а гръбначният стълб да се издължи чрез очите (дрищи). Ще се убедите, че Ащанга йога практиката е динамична медитация (дхяна). Във втората част на практиката ще изследваме асаните на земя и ще се научим как да използваме по-добре основните елементи на практика, които да осигурят на стратегия за усилията ни. За всяка асана ще бъде разгледана структурата , в съответствие с основните елементи на разбирането (виняса, дишане, банда и т.н.), което ще стимулира възстановяването и лечебните ползи от тази важна серия. Ще се спрем и на динамичните преходи между асаните. Тези преходи ни учат как да развием баланс в изпълнението, дишането, динамиката и статиката увеличават енергията на всяка асана.

ПРЕЦИЗНОСТ, ПРЕЧИСТВАНЕ И ПРАНАЯМА

Този клас е посветен на пранаяма и банда, и централната им роля в постигането на успех в практиката. Ще използваме дихателни упражнения, банда и дискусия, за да ви помогнем да разберете по-добре как и защо трябва да се централизира информацията, която носи дишането по време на практиката. Ще се научите как да използвате мощни дихателни техники, които да подкрепят асана, пречистващият ефект на Нади шодана и др. Прана Видя, познанието за прана, ви помага да вървите към финес като концентрирате ума си и по-добре насочвате силата на вътрешната си енергия. Ще обсъдим и как прочистването не се ограничава само до тапас, който сте създали по време на практика, а по-скоро, че те (тапас и пречистването) са централна тема, обхващаща всички аспекти на живота ви. Ще разгледаме как да постигнете по-голяма ефективност на вашите фини енергийни канали чрез дишането и как по-добре да насочите тази енергия по време на и извън практиката.

МАЙСОР ПРАКТИКА

Майсор практиката носи на практикуващия по-концентрирано и информативно преживяване, което помага да се разработят практически и технически умения по йога и ученикът да се потопи в магията и поетичната душа на практика. Всеки присъстващ ще получи ценни насоки от Дейвид върху развитието на собствената му/й лична практика. Ще развиваме умения в прилагането на техники по начини, които са логични и интелигентни, но и забавно предизвикателство. Дейвид има дарбата да следват Ащанга системата и в същото време да създава практика, която зачита индивидуалността, гъвкавостта и креативността на всеки.

АСАНА КУХНЯ

Присъединете се към Дейвид за този информативен и забавен клас на базата на популярната онлайн видео поредица за обучение на Дейвид - “Асана кухня”. Тук всеки ще може да зададе своя личен въпрос, а Дейвид ще ви помогне да изпълните асаните с помощта на принципите, обяснени в предишните работилници. Този клас ще разгледа асаните, които са ви трудни и проблематични, за да научите как да анализирате всяка поза логично, икономично и дълбоко, като прилагате принципите за биомеханично адекватно движение.

Отделно от самия семинар, в петък сутринта, Дейвид ще проведе и ексклузивна частна Майсор практика (може да присъствате и без да се записвате за семинара)!

ЦЕНИ:

Ранна регистрация (преди 1 януари 2018 г.) семинар - 170 €

Редовна цена (след 1 януари 2018 г.) семинар - 200 €

Частна Майсор практика—45 € (заплаща се отделно, но изисква предварително записване за запазване на място и предплата, за да знаем колко души ще присъстват. )

Имайте предвид, че Дейвид не приема частично заплащане, така че присъствието ви е гарантирано за всички практики и семинари!

Местата са ограничени! За да си запазите място, трябва да заплатите мин. 50 € депозит най-късно до 01 януари, 2018. За повече информация за регистрация и протичането на семинара, изпратете email на

yogashala@abv.bg

или ни пишете в събитието на https://www.facebook.com/David-Garrigues-bg

#семинар #асанакухня #практика #гостучители #workshop #asanakitchen #guestteachers #Mysore #practice #PrimarySeries #asana #breathing #bandha

4 преглеждания

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg