ЗА СЪБИТИЕТО
200 ч КУРС АЩАНГА ЙОГА УЧИТЕЛИ

Използвайте тази уникална възможност да учите теорията от уюта на дома си, а практиката - на море!


Курсът включва:


10 занятия (теория) по Zoom (в събота и неделя)

5 уикенда асана-анализ и практикум на място в шалата


Частичо срещите ни ще са онлайн, което ще изисква от вас ангажимент да сте на линия всяка събота и неделя (или други дни)  в посочените часове, макар че ще можете да ги гледате в удобно за вас време, тъй като ще бъдат записвани. Срещите ни ще са с различна продължителност, посочена предварително. Ще започнем с програмата и теорията под формата на уебинари, като отделно ще можете да присъствате на всички онлайн практики, обявени предварително по график безплатно. 


Всяка среща-занятие ще бъде предварително обявявано, за да имате достъп. 


По време на курса ще изучавате:

АНАТОМИЯ И ФИЗИОЛОГИЯ

Запознаваме се с устройството на тялото, мускулната и нервната системи, начините, по които функционират и връзката между тях. Познаването механиката на движенията и функционалната анатомия е условие за безопасни асистенции и изграждане на увереност и взаимно доверие между учителя и ученика. Тук ще подходим холистично и ще научим как тялото реагира на специфични асистенции, как да работим с фасциалните линии и др.


ФИЛОСОФИЯ И ЕТИКА

Отделяме огромно внимание на философските основи на Ащанга практиката като правим връзка между физическата практика и принципите, заложени в Йога сутрите и други свещени текстове. В крайна сметка, Ащанга практиката е философия в движение.​


​АСАНА АНАЛИЗ

Разглеждаме всяка асана подробно като се фокусираме върху фундаментални принципи и техники на алайнмънта (постановката), които присъстват във всички асани. изследваме различни модели на телодържане и движение и начините да се работи с тях. Различни модификации на всяка асана и противопоказанията за тях.​


ТЕХНИКИ НА АСИСТИРАНЕ

Учим се как да помагаме физически, използвайки анатомичните знания и принципи, за да преподаваме безопасно. Тази част от курса ще се занимава със създаването на умения да асистирате безопасно в Майсор класове. Покриват се различни техники на асистиране и начини на помагане. Включено е и как да работим, ако ученикът има проблеми с гърба, коленете или тазобедрените стави и как да забележим неща, които биха могли да доведат до проблеми в практиката.


МЕТОДИКА НА ПРЕПОДАВАНЕ

Броене на виняса, вербален кюинг за различните асани, преподаване в Майсор обстановка, наблюдение и др.​


ДОПЪЛНИТЕЛНИ УМЕНИЯ ЗА СЛУШАНЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И ПОМАГАНЕ

Диалогът между учителя и ученика е нещо уникално за Майсор практиката. Ще поработим над уменията за наблюдение и слушане, за да се научим да откриваме нуждите на ученика.


Местата са ограничени!


За да се запишете, моля попълнете Молбата-декларация


За да си запазите място в курса и за да присъствате на учебните занимания е необходимо да заплатите депозит от 500 лв. Останалата част от тасата за обучение дължите според плана за плащане, който сте избрали.


ЦЕНА


Ранно записване до 15 септември -  1450 лв 

Редовна цена след 15 септември -   1550 лв

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Grey Flickr Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg