ДЕЙВИД РОБСЪН

ТЕХНИЧЕСКИ СЕМИНАРИ

МАЙСОР СЕДМИЦА

02 -08 МАЙ, 2020

София

Изключително сме щастливи да сме домакини за втори път на невероятните Дейвид Робсън и Йелена Весич, които нямат търпение отново да споделят с нас опита си и изключитените прозрения за практиката на Ащанга йога. Със своята отдаденост на практиката и преподаването на Ащанга йога, Дейвид и Йелена са вдъхновение за милиони практикуващи по целия свят и ние сме особено благодарни, че те ще ни посетят и през 2020 г!

Това едноседмично събитие включва наситена техническа програма през уикенда и ежедневни Ащанга йога практики цялата седмица. И семинарите, и практиките са подходящи и за съвсем начинаещи в Ащанга йога или йога изобщо. Дейвид и Йелена имат уникалната дарба да поднасят дори и трудните неща достъпно и забавно, съобразено с нивото на всеки един практикуващ.

Ако практикувате Ащанга йога,  преподавате йога или обмисляте да започнете с Ащанга, не се колебайте да се запишете. Това е изключителна възможност за всеки един от нас, защото единствено Дейвид и Йелена наистина преподават йога по време на своите посещения за разлика от много други гостуващи учители, които изнасят семинари. 

Дейвид Робсън, KPJAY  II-о ниво оторизиран учител

ЗА ДЕЙВИД

И ЙЕЛЕНА

 

Дейвид Робсън е директор на Ashtanga Yoga Centre of Toronto. Неговата Майсор програма е най-мащабната в света извън Индия като всяка сутрин в Майсор класовете му практикуват над 100 практикуващи. Дейвид практикува Ащанга йога вече 18 години като всяка година пътува до Майсор да продължава обучението си с Шарат Джойс. През 2007 г. е оторизиран като учител 2-о ниво. Неговата съпруга Йелена Весич също преподава Ащанга йога от няколко години и заедно те обикалят света да вдъхновяват и обучават хиляди практикуващи на всички континенти. Дейвид е известен със съвършенството си във виняса и прецизността на практиката, а Йлена е неповторима в балансите на ръце и не само. Той е създател на серията Learn To Float.

 

Personal Links:

http://learntofloat.com

https://instagram.com/davidrobsonayct/ 

ПРОГРАМА

УИКЕНД ПОТАПЯНЕ В АЩАНГА ЙОГА *(ВИЖТЕ БУТОНИТЕ ВЛЯВО ЗА ПОВЕЧЕ ДЕТАЙЛИ))

Ще започнем тази невероятна седмица с поредица семинари, които ще ви потопят в Ащанга йога надълбоко.Ще разглеждаме техника и метода като цяло, значението и красотата на Ащанга йога като традиция. В тези семинари, които Дейвид изумително успява да внесе нещо ново всеки път и да ги превърне в забавно приключение, са уникална възможност да развиете и задълбочите личната си практика. както и да затвърдите ключови умения, позволяващи ви също така и да споделяте практиката с други хора безопасно и вдъхновяващо. 

 • Принципи на постановката в Началната серия

 • Learn to Float - техники, с които да внесете лекота в практиката си

 • Водена Начална серия 

 • Създаване на повече флоу в практиката

 • Въведение във Втора серия

 • Безопасни и ефективни аджъстмънти и асистенции

 • Техника на балансите на ръце 

 • Техника на виняса и преходите 

 • Последни новини от Майсор 

 

МАЙСОР СЕДМИЦА

Ще имаме 6 дни сутрешна Майоср практика в традицията на Шри К. Паттабхи Джойс (първатаМайсор практка е по време на уикенда). Тези Майсор класове са с малко хора, за да получите много индивидуално внимание. 

Молим ви да присъствате на поне 5 практики, за да можете да опознаете Дейвид и той да ви опознае. Ще получите едно изключително изживяване и до края на седмицата ще имате време да поработите върху предизвикателствата, които срещате в практиката си.

 

Работилниците през уикенда са подходящи както за учители и обучаващи се учители, така и за практикуващи,желаещи да задълббочат практиката си.

Събота 02 МАЙ , 09.00 -10.30 

Водена Начална серия с броене на санскрит

Използвайки традиционното броене на санскрит и фокусирайки се върху ритъма на практиката, Дейвид ще ви преведе през цялата Начална серия, както тя се преподава в Майсор. По традиция, всяка асана има определен брой "броени" виняси за влизане и излизане, като всички движения са свързани много тясно с дъха. Този прекрасен начин на преподаване е безценно средство за всички практикуващи, защото предоставя фокуса, необходим за развиването на личната практика. Броенето на санскрит показва и уважението към традиционните корени на Ащанга йога.  Дейвид ще предложи и много инструкции, които да задълбочат изживяванто на практиката. 

Събота, 11.00  - 12.30 

Learn to Float

Фокусътще е върху винясите в Поздравите към слънцето и традиционното отскачане назад и напред между асаните. Ще разгледаме специфични техники и принципи на постановката и енергията, които да направят движенията ни леки, грациозни и въздушни. Този семинар е подходящ както за онези, които тепърва започват практиката си, така и за учители или сериозни практикуващи. 

 

Събота, 13.30 -15.00 

Постановка и Аджъстмънт

Ще погледнем по-детайлно постановката, анатомията и аджъстмънтите на ключови пози от Началната серия. Ще научим последните инструкции за това кое се приема за "правилно" от Шарат Джойс в Майсор. Ще научите и какво да наблюдавате в собственото си тяло и телата на учениците си по време на практика и енергийно да усетите състоянието на асана.

 

Събота 15.30—17.30 

Баланси на ръце

Балансите на ръце са много мощно средство за култивиране на фокус, сила и самоувереност. Тази работилница ще изследва фундаменталните баланси на ръце в Ащанга практиката. Дейвид ги разчленява на няколко елемента и ни учи на постановка и енергийните им принципи. 

 

Неделя 03 МАЙ, 09.00 -12.00 

Майсор стил самостоятелна практика

Майсор стил практиката е традиционният формат за практикуване на Ащанга йога.  Водените класове са ОК за научаване на виняса, но именно в Майсор практиката може да следвате дъха си и да задълбочите уменията си. Освен това, Майсор класовете са уникална възможност да практикувате с още много отдадени ащанги и да получите аджъстменти и индивидуални съвети от Дейвид и Йелена.  

Неделя , 14.00 - 16.15 

Въведение в Нади шодана: ключови пози от втората серия

Втората серия в Ащанга йога има за цл да изчисти и презареди нервната система. Тази работилница ще ви предложи достъпно някои от по-дълбоките навеждания назад, баланси на ръце и пози за отваряне на слабините, които правят Втората серия толкова голямо предизвикателство.

Неделя 16.30-17.30 

Въпроси и отговори с Дейвид Робсън

Искате ли да разберете какво ви е необходимо да преподавате Ащанга йога? Или да научите някои неща за традицията, Майсор, йоги диетата и други навици? Имате уникалната възможност да си побъбрите с Дйвид и да дискутирате с него каквото ви хрумне. 

MYSORE СЕДМИЦА 

02 -08 МАЙ  

 

Ще имаме 6 сутрешни Майсор практики (първата е по време на уикенда) в традицията на Шри Паттабхи Джойс. 

Молим ви да дойдете поне на 5 практики, за даможе Дейвид да ви опознае и да поработи с вас. Вие пъ ще имате възможността да изживеете промяната, която се случва при такава интензивна и ползотворна работа с опитен учител. За Майсор практиките не е необходимо да познавате последователността от асани или нещо друго, така че и да сте съвсем начинаещи в Ащанга - Майсор е за вас. 

В зависимост от хората, практиките ще се провеждат на няколко групи от не повече от 15 души, за да могат Дейвид и Йелена да обърнат внимание на всеки. Тъй като Дехвид и Йелена са много дисциплинирани и точни, молим хората с по-дълги практики да идват в по-ранните часове, а и всички да идват малко п-рано, за да влизат за практика веднага щом се освободи място.

Точните часове и разпределение по групи ще бъде изпратено на всеки записал се малко преди събитието.

УИКЕНД РАБОТИЛНИЦИ

 
 

ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ: 

Ако събитието се канселира от нас, ще ви върнемжялата сума, която сте заплатили (без изхарчени пари за транспорта до мястото на събитието). 

Ако вие канселирате до 30 дни преди събитието, ще ви върнем 50% от стойността му, а ако канселирате по-късно, заплатената сума е невъзръщаема.

 

ЦЕНИ

РАННО ЗАПИСВАНЕ (до  1 ФЕВРУАРИ, 2020) - 250 euro / 500 lv

 

РЕДОВНА ЦЕНА (след 1 Февруари):

300€/600 lv Пълна пограма

220€/440 lv Уикенд работилници

110€/220 lv Майсор седмица

30€/60 lv Една практика

 

Местата са ограничени и бързо се запълват!

Запишете се навреме!

 

Практика

Курсове

Цени

Събития

Абонирайте се днес, за да не пропуснете нищо ново

За нас

FAQ

Блог

Контакт

ИМАТЕ ВЪПРОСИ? ПИТАЙТЕ НИ

Ashtanga Yoga Bulgaria

гр. София

бул. "Сливница" 206

тел: 0876 582357

email: yogashala@abv.bg

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black Instagram Icon
 • Grey Flickr Icon
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Twitter Icon
 • Grey Google+ Icon
 • Grey Instagram Icon

гр. София, бул. "Сливница" 206, 1-и етаж ; тел: + (359) 876 582357 ; email: yogashala@abv.bg