fbpx
0 student

В йога, централен момент е аксиалното изтегляне, което пре-подрежда гръбначните извивки, намалява напрежението в гърба и врата, и прави мускулатурата на торса силна. Как да изтеглим гръбнака без напрежение и риск? Как да се научим да се стабилизираме, докато изтегляме, за да има щира и сукха? Как да избегнем най-честите грешки, които допускат нашите ученици и да работим за по-балансирана и интегрирана структура?

Този курс отговаря на всички тези въпроси и адресира едни от най-масовите постурални проблеми на съвременния човек – лошата стойка, прегръбването, напрежението във врата, раменете, гърба.

Какво ще научите?

Част 1 на курса адресира аксиалното изтегляне (изтеглянето на гръбнака) и най-честите грешки, свързани с липсата на дължина в гръбначния стълб. Ще научите:

 • >> Видовете стойка и как всяка една влияе на тялото;
 • >> Защо “идеалната” стойка може да не е добра за всеки;
 • >> Проблеми при само–корекция на стойката;
 • >> Четирите стъпки да намалите компресията и натоварването на междупрешленните дискове;
 • >> Четирите вида пози, които изтеглят гръбнака и как да се позиционира тялото така, че да извлечете максимума от тези пози;
 • >> Как да издължите гръбнака без излишно усилие;
 • >> Как да подредите гръбнака правилно в някои седнали пози;
 • >> Как да модифицирате инструкциите си, според формата на гръбнака на учениците си.

Част 2 се занимава с умението да се центрираме, за да стабилизираме гръбначния стълб и освободим прилежащите му структури. Във втората част ще научите:

 • >> Четирите основни функции на мускулите на сърцевината;
 • >> Как да предпазвате кръста, докато правите упражнения за сила на центъра;
 • >> Как да избегнете претоварването на раменете в пози като Чатуранга Дандасана или Гледащо надолу куче;
 • >> Как да идентифицирате проблеми в постановката, които могат да увредят врата, раменете и/или гърба, докато разтягате и как да ги избегнете.
Бонус

>> запис на целия семинар, за да го гледате в удобно за вас време колкото пъти искате;

>> текстовете на семинара, подредени в PDF книжка с илюстрации;

>> 2 йога практики, ориентирани към аксиалното изтегляне и центъра;

>> 12 месеца достъп до материалите от курса;

За кого е този курс?

Курсът е за йога учители, които желаят практиките им да имат терапевтичен ефект и всяка асана да постига целта си. Курсът дава знания, които ще са полезни за съставяне на програма според индивидуалните особености на всеки ученик. Курсът е подходящ и за мануални терапевти, имащи нужда и/или желаещи да включат йога пози като част от провежданата терапия и преобучение на тялото в някои умения.

Пълното съдържание на курса можете да видите като кликнете на Curricuum в менюто.

Курсът се равнява на 3,5 часа не-контактни часове за продължаващо обучение с Йога Алайънс.

Продължителност: 180 мин

Instructor

Ирина практикува Ащанга йога от 2003 г и преподава от 2005. Пръв учител й е Дейвид Свенсън, при който Ирина изкарва и първият си курс за Ащанга йога учители. От 6 години Ирина учи с Дейвид Робсън и Йелена Весич. Ирина е завършила Спортна педагогика в НСА "Васил Левски" и специализира Функционална анатомия и кинезиология. Ирина е Yoga Alliance Master Teacher (500+hrs) и е основател на Ащанга Йога България (бивша Българска Ащанга Йога Академия), в която се обучават бъдещи Ащанга йога учители. Ирина е водещият учител в курсовете за учители, разработва нови курсове за продължаващо обучение и е автор на няколко книги за йога.

69.00лв.

0 Коментара

Вашият коментар