fbpx
0 student

Курсът за йога учители 200 ч на Ащанга Йога България предоставя подробна програма за 1-о ниво учители (200 ч) и се провежда успешно от 2007 г като учебната програма постоянно се обновява и допълва. Това е най-подробният курс за йога учители на това ниво, провеждан в България и включващ многообразие от тематики и предмети, необходими за изграждане на базови и задълбочени познания и умения за преподаване на йога.  (За изучаваните предмети вижте Curriculum).

Курсът  не се придържа към конкретна йога традиция и ще Ви запознае с различни подходи към преподаването на йога. Курсът няма за цел и да Ви научи на йога, а по-скоро да използва това, което знаете и да го задълбочи, да Ви даде професионална гледна точка относно инструментариума на йога и да изгради много солидна основа от знания и практически умения, които да Ви позволят да преподавате йога безопасно и с интегритет.

Курсът е и част от обучението на Ащанга йога учители. За Ащанга йога учител е необходимо да вземете допълнително и “Основи на Ащанга йога”.

Курсът се провежда в 5  модула, включващи теория и практика на живо, но и самостоятелна работа, домашни задания и др.

  Този курс е за Вас, ако:
  • >> практикувате отдавна, но не виждате резултати и сте стигнали до плато;
  • >> вярвате, че не можете да преподавате нещо, което сами не практикувате;
  • >> убедени сте, че нивото Ви на съзнателност, свързаност и интегритет влияе на учениците Ви;
  • >> вярвате в йога традициите и искате да се отдадете на една от тях изцяло.
  Този курс не е за Вас, ако:
  • >> търсите само да изкарате някакъв сертификат;
  • >> не сте готови да се отдадете изцяло на традицията;
  • >> търсите да разнообразите репертоара си като учител и да преподавате “фитнес-йога”, а не  традиционни практики и методи;
  • >> търсите готови формули, а не реални знания и разбиране;
  Продължителност на курса:
  • 5 уикенда (събота и неделя) – теория и практика;
  • 1 седмица (5 дни) интензивен практикум;

  Допълнително за Ащанга йога учители:

  • 2 седмици (по 5 дни) Основи на Ащанга йога  практикум.

  Занятията са предварително планирани по 1 уикенд / месец и 1 седмица практикум в края на курса. Така целият курс ще Ви отнеме 5-6 месеца (6-8 месеца за Ащанга йога) според графика.

  Дати на занятията 2021 г. : 03-04 април / 15-16 май / 12-13 юни / 10-11 юли / 07-14 август (включително практикум). Датите за Ащанга йога практикума ще бъдат уточнени допълнително.

   

  Instructor

  Ирина практикува Ащанга йога от 2003 г и преподава от 2005. Пръв учител й е Дейвид Свенсън, при който Ирина изкарва и първият си курс за Ащанга йога учители. От 6 години Ирина учи с Дейвид Робсън и Йелена Весич. Ирина е завършила Спортна педагогика в НСА "Васил Левски" и специализира Функционална анатомия и кинезиология. Ирина е Yoga Alliance Master Teacher (500+hrs) и е основател на Ащанга Йога България (бивша Българска Ащанга Йога Академия), в която се обучават бъдещи Ащанга йога учители. Ирина е водещият учител в курсовете за учители, разработва нови курсове за продължаващо обучение и е автор на няколко книги за йога.

  1,650.00лв. 1,450.00лв.