Рецепти

Най-вкусните сурови браунита

Освен, че са супер вкусни, хубавото на тези браунита е, че стават всякак: с блендер, без блендер…Правила съм ги хиляди пъти и – честно – външният им вид е винаги различен, Тази снимка тук е последният път – всичко кълцах на ръка, защото блендерът тъкмо се счупи, онова, дето кълца ядки – също. Затова всичко изглежда малко по-едро, но имаше друго очарование. Ако се смели в блендер, браунитата стават меки, топящи се в устата.

Другото, което им е лесно е, че са сурови – просто сипваш всичко в блендер и мелиш. Не може да го объркаш. Може да са вегански, без яйца, без мляко…Отнема 5 минути и в хладилник може да стои дълго, до 2-3 седмици. Не че нещо остава да седи в хладилник. Не обичам сладко, но ако нещо ме изкушава са тези браунита. Добре е да не седятдълго извън хладилник, защото кокосовото масло ще ги направи прекалено меки, тъй като се топи на топло.

ПРОДУКТИ:
2 1/2 чаши фурми без костилките

1 1/2 чаша орехи6 с.л. какао

1/4 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. ванилия

2 ч.л. вода


Допълнително за намазване отгоре:
1/4 чаша какао

1/8 ч.л. сол

1/2 ч.л. ванилия

1/4 чаша сок от агаве / кленов сироп / кафява захар / мед

2 с.л. разтопено кокосово масло /гхи


Смесете първата група съставки в блендер. Ще изглежда по-сухо, но не добавяйте допълнително вода. Разстелете в правоъгълна неголяма тава и притиснете, за да изравните.
Пригответе кувертюра от допълнителното какао, кокосово масло, ванилия и подсладител, като ги разтопите на бавен огън и смесите. Намажете отгоре. Е, при мен последния път нещо все пак се обърка и кувертюра го добавих напарво към сместа и от нея оформих браунитата. Тъй като кълцах на ръка, не можаха да се слепнат, затова останаха без крем отгоре, но вкусът им от това изобщо не пострада. Оттова количество излизат около 16 браунита.


В същото време, този крем е универсален и върви с много други неща. Толкова просто се приготвя, че чак е гениално, Обичам такива семпли неща. Така направени, браунитата могат да седят до 2 седмици в хладилника. Няма какво да им се развали, наистина. И винаги изчезват много бързо!

No comments yet! You be the first to comment.

Вашият коментар