• тел: 0876 582357
  • email: yogashala@abv.bg

Да образоваме хората за силата на йога като терапевтично средство и да им дадем средствата да бъдат по-здрави физически, психически и духовно.

Нашата философия и мисия се опира на традицията. Йога е начин на живот, всеобхватна наука, философия и мироглед. Консистентната ежедневна, упорита и зряла практика е както условие, така и началото на това приключение. Независимо дали сега започвате или имате желание да преподавате, всичко започва от упорита, целенасочена лична практика.

“…без философията, практиката не струва нищо. Ежедневната практика е началото на философията.”

— Шри К. Паттабхи Джойс

Ние вече повече от 15 години посвещаваме работата си на изучаването на Ащанга йога като философия, техники, методика и приложението на всичко това на практика. Йога практикуващите и йога учителите, които идват да се обучават при нас избират нашите курсове, защото усещат, че в знанията им има огромна дупка. Обичайното обучение често не върши работа, защото съвременните научни знания са откъснати от философията и практиката на йога. Самата практика също често е криворазбрана под влиянието на глобалната комерсиализация на йога.

Повърхностните подходи обаче рано или късно се пропукват, дори ако временно изглежда, че вършат работа. Обучението при нас няма да Ви спести нищо и ще Ви потопи в традицията на Ащанга йога такава, каквато е и винаги е била като ежедневна практика, начин на развитие и начин на живот.

Ние стоим встрани от глобалното опошляване на йога, което ограбва всеки, потърсил йога като средство за здраве, баланс и/или щастие. Стремим се към чисти знания и отношения, а не към лъскави заглавия и повърхностна привидност. В края на краищата, целта на йога е да сме честни първо със себе си, защото иначе ще заблуждаваме всички.

Именно затова ние почитаме традициите и традиционните методи, но оставаме отворени и гъвкави за всичко, което би ни помогнало да помагаме и ние повече, по-добре, по-ефективно.

Ние вярваме, че телата никога не лъжат. Вярваме, че осъзнатата работа над тялото може да ни върне към целостта. и че Ащанга йога е много мощно средство да се върнем към цялостта

Преподаваме с много разбиране, страст, разбиране и смиреност. Стремим се да Ви помогнем да изградите тези неща и у Вас.

Пожелаваме Ви ги от все сърце!