fbpx

Да, чухте правилно! За АБСОЛЮТНО начинаещи! С други думи, ако знаете как да правите Поздрав към слънцето, че и подскачате назад/напред…

Добре де, добре сте дошли, разбира се! Но целта на този курс е да помогна на онези, които не могат да правят тези неща и дори никога не са правили йога, камо ли Ащанга!

Защото тя плаши. Няма да се лъжем, повечето хора, с които говоря наистина се страхуват, че Ащанга ще е трудна, непосилна, прекалено такава или онакава. НЕ ЗА ТЯХ! Защото митовете, които се разпространяват за Ащанга метода са много, а и повечето днешни Ащанга инструктори маркетират себе си (и метода) с безумните сложни пози, които самите те са научили след много, ама много години практика (или просто им се отдават, защото по природа са си силни и гъвкави).

Това оставя впечатлението, че Ащанга е някаква елитарна практика за млади, атлетични, нахъсани до мозъка на костите си, агресивни, амбициозни, с присвити устни и напомпани мускули, финансово над средното, с мъжки структури, дребни и кльощави, готови на всичко заради 15-те минути слава, с много свободно време момичета и момчета.

Съвсем не като обикновения човек, който може би иска да започне да прави нещо за себе си без значение от причините, но се стряска като дявол от тамян при вида на целия този цирк. Не че има нещо лошо в тези неща, но все пак бъгва ме, че едно говорим, а друго правим ( имам предвид нас, пишман-учителите). Кой не е цитирал Паттабхи Джойс: “Ащанга е за всеки: болния, здравия, младия, стария….но не и за мързеливия”? Ама като вляза в соц-мрежите хич не ми изглежда да е за всеки!

Накратко! Създадох този курс наистина ЗА ВСЕКИ. След много опит с хора, които никога не са правили дори и Поздрав към слънцето. Всъщност още снимам и работата по курса напредва, макар да не е приключила.

А много ми се иска да Ви го предоставя преди да свърши тази година. Беше трудна, изтощителна година и много бих искала тя да приключи позитивно.

И тя приключи позитивно, но курсът все още не е готов…Защото…

Ето защо имам предложение за Вас:

Запишете се за Ащанга за начинаещи онлайн курса до 14 февруари и ще получите 50% отстъпка от стойността му!

Курсът няма начална дата, но е предвиден да Ви отнеме 8 седмици. Ангажиментът Ви с мен на живо ще е да се виждаме в затворена ФБ група за обсъждан и по предварително заявени от Вас срещи, другото ще е предварително записано – семинари и много практика!

Стъпка по стъпка…

Категории: практика

Irina B.

Ирина практикува Ащанга йога от 2003 г и преподава от 2005. Пръв учител й е Дейвид Свенсън, при който Ирина изкарва и първият си курс за Ащанга йога учители. От 6 години Ирина учи с Дейвид Робсън и Йелена Весич. Ирина е завършила Спортна педагогика в НСА "Васил Левски" и специализира Функционална анатомия и кинезиология. Ирина е Yoga Alliance Master Teacher (500+hrs) и е основател на Ащанга Йога България (бивша Българска Ащанга Йога Академия), в която се обучават бъдещи Ащанга йога учители. Ирина е водещият учител в курсовете за учители, разработва нови курсове за продължаващо обучение и е автор на няколко книги за йога.